Снимка БулфотоПредседателят на Народното събрание обяви защо премиерът и министрите не са

...
Снимка БулфотоПредседателят на Народното събрание обяви защо премиерът и министрите не са
Коментари Харесай

Митева: Борисов е в болничен до 18 май, а министрите са в отпуск. Затова не се явиха в пленарна зала

Снимка Булфото

Председателят на Народното събрание обяви за какво министър председателят и министрите не са се явили пред депутатите.  " Премиерът в оставка Бойко Борисов е в болничен до 18 май, а останалите министри от кабинета са в отпуск. Това е и повода те да не се явят в пленарна зала ", сподели пред депутатите ръководителят на Народното събрание (НС) Ива Митева.

Тя разясни, че изключение са Десислава Танева и Екатерина Захариева, които са отсрочили това в 7-дневния период, който е по устав.

Думите й идват, откакто по-рано днес  народните представители задължиха с гласоподаване министрите и министър председателят в оставка да се явят в пленарна зала , с цел да се организира парламентарен надзор. Предложението пристигна от Георги Свиленски, а то получи поддръжката на 123-ма депутати, 22-ма бяха „ срещу “, а 17 се въздържаха.

„ Всеки петък има парламентарен надзор и министрите дружно с министър-председателя, който към този момент не е в карантина, към този момент не е с патерица и дава изказвания от кое място ли не. Може да пристигна, да седне тук и да дава отговор на въпросите на народните представители, отправени към него, вицепремиерите и министрите “, уточни Георги Свиленски от парламентарната естрада.

От своя страна ръководителят Ива Митева увери, че кабинетът в оставка ще бъде осведомен за решението на депутатите още през днешния ден, написа Блиц.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР